Kimyasal Peeling Uygulaması Nedir?
Kimyasal Peeling işlemi, özel solüsyonlar yardımı ile cildin ölü hücrelerden arındırılması ve temizlenmesi işlemidir. Bu uygulama ile cildin hasarlı üst kısmı soyulur. Böylece ciltteki leke, sivilce problemlerinin tedavisi için destek sağlanır ve cilt canlandırılır.
Kimyasal Peeling Uygulaması Hangi Alanlara Yapılır?
İşlem; yüz, boyun, dekolte bölgesi, ellere ve kollara uygulanmaktadır.
Kimyasal Peeling Uygulamasının Faydaları Nelerdir?
Kimyasal Peeling işlemi ciltteki sağlıklı hücreleri tetikler ve onarım sürecini başlatır. Kişinin problemine ve cilt tipine uygun olarak belirlenen solüsyonlar işlem sırasında soyucu görev görür ve cildin hasarlı dokularının azalmasını ve yerine derinin hemen alt tabakasındaki sağlıklı taze dokunun ortaya çıkmasını sağlar. Kıl köküne bağlı olarak ortaya çıkabilen sivilceler, sivilce sonrası kalan izler (skarlar), çiller, yaşlılık lekeleri giderilirken aynı zamanda peeling işlemi sırasında ciltteki kolajen tetiklendiği için yaşlanma karşıtı bir etki de sağlanmaktadır.
Kimyasal Peeling Uygulamasının Aşamaları ve Süresi Nedir?
Uygulama öncesi cilt tamamen temizlenir ve işleme başlanır. İlk olarak uzmanın uygun gördüğü kimyasal solüsyon cilde dairesel hareketler ile yedirilir ve cildin iyice emmesi için ortalama 2-5 dakika beklenir. Bu esnada ciltte solüsyon etkisi ile hafif bir yanma hissi oluşabilmektedir. Bekleme sonrası cilt özel solüsyondan hafif masaj hareketleri ile tamamen arındırılır. Bir seans süresi yaklaşık 15-20 dakika olmakta beraber bu süre uygulama yapılan bölgeye göre değişiklik gösterebilmektedir. Uygulama kişinin cilt yapısına ve problemine bağlı olarak düzenli aralıklar ile tekrarlanabilir.
Kimyasal Peeling Uygulaması Kimler İçin Sakıncalıdır?
Kimyasal Peeling işlemi; uygulama yapılacak bölgede aktif yara, enfeksiyonu olanlara, yakın bir zaman içerisinde radyoterapi görenlere, uçuk problemi olanlara, son 6 ay içerisinde sivilce ilacı kullananlara ve hamilelere uygulanmamaktadır.
Kimyasal Peeling Uygulaması Öncesinde ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Kimyasal Peeling Uygulamasının Yan Etkileri Nelerdir?
Kişinin cilt hassasiyetine bağlı olarak işlem sonrası kızarıklık, yanma ve kaşıntı hissi oluşabilir, fakat bunlar 1-2 saat içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Bunlar dışında ciltte hiperpigmentasyon adı verilen renk değişim gözlemlenebilir.